Тенденції розвитку окремих складових публічної служби: досвіду у вітчизняній та зарубіжній практиці - Карпа, Марта; Акімов, Олександр (Публічне управління: концепції, парадигма, розвиток, удосконалення, 2022)
Передумова дослідження полягає у структуруванні поняття „публічна служба”, узагальненні існуючих тенденцій розвитку окремих складових публічної служби та визначенні місця державної служби у становлення та організації публічної служби в Україні. Узагальнення основних тенденцій розвитку складових публічної служби України та деяких зарубіжних країн на теоретичному рівні дозволить більш системно розглянути дане явище. Дослідження публічної служби та вироблення її концепції в умовах політичної кризи, постійних трансформацій державних інституцій, перерозподілі влади потребує системного підходу, використання потужної методологічної бази, врахування міждисциплінарного принципу. Стаття присвячена узагальненню різних підходів до нових тенденцій розвитку окремих складових публічної служби та місця державної служби у її становленні та організації в Україні. Розглянуто зарубіжний досвід.